Sven Hansson som bevakade berättartävlingarna i Åbo, rapporterar:

Det nordiska mästerskapet i Storyslam (berättarslam) i Åbo var en organisatorisk fullträff och dessutom en god PR för berättarkonsten i vårt östra grannland. En månghövdad publik (c:a 130) var verkligen med på noterna och bidrag i högsta grad till att de tio som tävlade kom i god form. Språken avlöste varandra. Det berättades på allt från finska och skandinaviska till danska, svenska, norska och giberich. Dessutom hjälpe engelskan till med att öka förståelsen. Majoriteten av publiken var dessutom på berättande för första gången i sitt liv och gissa om de blev frälsta.

Kvaliten på berättarna var också så hög som man kan förvänta sig när några av nordens bättre berättare samlas. Det svenska laget gjorde väl ifrån sig. Många blev djupt gripna av Joannas berättelse om sin cancersjuka mamma och hon fick goda poäng. Men ingenting var att göra åt Pelle den här kvällen. Han flirtade med den finnländska publiken med sin historia om hur hans pappa gjorde affärer i Finnland.

Man nickade instämmande och mumlade att just så var det finska kynnet. Pelle gick följaktligen till final och där drog han ifrån Norges och Danmarks finalister i full fart på cykel på väg mot Huddinge sjukhus. Pelle tog därmed tillbaka mästartiteln till Sverige
Sammanfattningsvis kan sägas om kvällen att det var en god PR för berättarkonsten inte minst för den svenska.