NU DRAR DET IHOP SIG TILL SM I BERÄTTARSLAM

img015VARMT VÄLKOMNA TILL BERÄTTARFESTEN, HÄLSAR KREATIVA BERÄTTARE ALINGSÅS OCH BERÄTTARNÄTET SVERIGE!

Sex tävlande i Sverigemästerskapet, Anna Lundquist Skåne, Helena Heyman Kronoberg, Karina Ferry Norr, Ann Helmer Väst, Jonas Persson Stockholm och Linda Kernell Östergötland. I Gävleborg vann Anders Sandquist som tyvärr inte kan vara med pga sjukdom. Vi sänder en varm hälsning till dig, Anders och önskar dig snar tillfriskning!

Sven Hansson, vårt ankare, inspiratör och traditionsbärare när det gäller Berättarslam representerar Berättarnätet Sverige och kommer att vara MC, Master of Ceremonies.

höstlövBerättarfestan pågår fredag och lördag 3-4 oktober.
 
  • Fredag kl 18-21 Att berätta lokalhistoria. Gösta Sandberg berättar om gamla Alingsås
  • Lördag kl 13-16.30 SVERIGEMÄSTERSKAP I BERÄTTARSLAM
  • Lördag kl 19-21 Berättarkafé
Alla samlingar under Berättarfesten kommer att vara på Brunnsgården, Norra Ringgatan 8.

Brunnsgården ligger centralt i Alingsås inte långt från hotell /vandrarhem.

Alingsås fick för några år sedan ett pris för bäst bevarade trästaden i Europa, så här finns mycket att titta på . Jonas Alströmer, potatisens fader var vän med Linne och lyckades med hans hjälp få allt textilstöd från kungen till Alingsås, som på grund av detta blev en föregångare i textilbranschen . Under oktober har Alingsås profilerat sig som LJUSETS STAD LIGHTS IN ALINGSÅS.  Staden är upplyst och folk går på promenader sent på kvällarna. Restauranger o Kaféer är öppna sent på kvällarna, hälsar vår värdförening genom Ann Tolli Helmer. http://www.lightsinalingsas.se/

VILL NI LÄSA MER OM DE REGIONALA TÄVLINGARNA, SKROLLA DÅ NER OCH KLICKA PÅ OLDER POSTS SÅ HITTAR NI NOTISER OCH BILDER!