anne_wuolab-466x254Anne Wuolab blev vinnaren av stipendiet Berättarkraft när finalen i avgjordes på Berättarfestivalen i Skellefteå. I hård konkurrens med övriga sju finalister blev hennes berättelse på temat ”på andra sidan” juryns favorit. ”För en gripande berättelse med starka bilder”  som det hette i juryns motivering. Förutom stor och välförtjänt ära innebär stipendiet att Anne får en resa till en europeisk ledande berättarfestival.

Självupplevt om livet och döden

Anne Wuoalbs berättelse på temat På andra sidan är självupplevd. Den handlar om den tid då Anne själv var gravid samtidigt som hennes egen mor var döende i cancer.

– Det handlar om ett kvinnoliv och om en situation i livet som många kvinnor känner igen sig i, när man ska föda. Jag väntade på att föda min andre son, var gravid i sjunde månaden samtidigt som min mor bara hade några veckor kvar att leva. För mig blev det en så tydlig bild av livet och döden. 

Berättelsen är väldigt personlig och stark, med en svår balans mellan det intima i berättelsen och det som kan bli alltför privat

– Jag har fått jobba med det och känna efter hur mycket jag ska ge för att den ska kännas personlig men ändå inte bli för privat.

Text och foto: Berättarfestivalen i Skellefteå

Om allt som hänt på Berättarfestivalen i Skellefteå och Berättarkonferensen ”Tell me a Story” kan ni läsa här  http://www.facebook.com/berattarfestivalen?fref=nf ,   http://berattarfestivalen.se/nyheter/

Skriv och berätta här på BNS´s websida om allt ni fick uppleva och inspireras av, ni som var där!