bild medlemsmöteBNS välkomnar alla medlemmar till medlemsmötet. Vi kommer att hålla till i Kulturkvarteret Hallarna Tunnbindargatan 37 in på gården, lokal Dynamo nr 3.

Anmälan senast 10 oktober till Birgitta i styrelsen birgittahult@telia.com

PROGRAM

Lördag 17 /10 kl 9.30-10.00 Drop in med fika
Kl 10.00 Diskussion om medlemsformer i BNS.  Vi diskuterar i smågrupper, presenterar vad vi kommit fram till, fortsätter sedan med konkreta förslag i smågrupper och har en gemensam presentation. Se info nedan om de frågeställningar som kom upp vid årsmötet i mars då vi beslutade att föra frågan vidare till ett medlemsmöte.
Kl 12.30-14.00 Lunch
Kl 14-16 Vi arbetar med BNS´s verksamhetsplan  först i smågrupper och presenterar sedan vad vi kommit fram till och summerar dagen.
Kl.17.00 BNS bjuder på middag.
Kl.19.00 Berättarkväll på Teater Bråddgatan 34,  entré  nr 1  Meddela vid anmälan om ni vill berätta!

FREDAG: För de som kommer redan på fredagen samlas vi på Broadway konditori på Bråddgatan 26. Se mer: http://www.broadwaykonditori..se/

SÖNDAG: Våra värdar i Norrköping inbjuder till Morgonpromenad! Vi kommer bl.a. visa Norrköpings vackra Industrilandskap längst Strömmen. Textilindustrilokaler som numera är Kulturområde runt vattnet. Museer, Konserthus, Film och Visualiceringscenter och Campus för Universitetet mm.
Samling vid Dynamo där medlemsmötet hålls lördag 17.10. Tid meddelas senare.

DISKUSSION OM MEDLEMSFORMER I BNS:

Vid årsmötet 2015 diskuterade vi ett förslag att BNS ska ha två medlemsformer: 1. Berättarorganisationer/kompanier och Berättarföreningar.                                     2. Enskilt medlemskap för de berättare som ej tillhör någon förening.

För att göra denna ändring behövs ett nytt årsmöte eftersom det innebär en stadgeändring. Diskussion följde om fördelar och nackdelar.

Här följer ett litet axplock från diskussionen:

Det kan vara spännande att ha ett enskilt medlemskap, kan locka in nya medlemmar, kan locka de som vill stödja muntligt berättade, kan delta i samtalen om det muntliga berättandet. Kan även locka kulturföreningar som tillfälligt samarbetar i projekt.

Basen måste vara de lokala föreningarna. BNS kan stödja de lokala föreningarna för att folk ska gå med där. BNS är starkare med medlemsorganisationer.

Aktivt samarbete med andra organisationer som också arbetar med berättande. Viktigt att vi har bredd i BNS. Kunna bli medlem om det inte finns någon lokal förening i närheten. Kan kanske locka politiker och andra kulturarbetare.

För tips om logi, adresser och vägvisning se  http://www.berattarnatet.se/2015/08/valkommen-till-berattarmote-i-norrkoping/