Nu är det bara en månad kvar till Ljungby Berättarfestival och vi väntar. Följ festivalens hemsida där mer och mer av innehållet avslöjas, precis som i en advent/väntkalender!  http://www.ljungbyberattarfestival.se/tro-forr-och-nu/

Tro, förr och nu

  appen

 Bo Lundmark. Lördag 18 juni 18.00-19.00. Hjortmyrens predikan.
För alla. Annerslundskyrkan. Gratis. En berättarpredikan av Bo Lundmark som är både präst och berättare. Samarrangemang med Ljungby församling. Denna präst, författare, forskare och berättare kommer från Funäsdalen. Bo har varit kyrkoherde för samer i många år och skrivandet, berättandet och inte minst diktandet har gått som en röd tråd genom hela hans liv. 2002 fick han Mickelpriset för ”en gripande, vardaglig och äkta, djupt medmänsklig berättarröst”.

 

Fredrik Skott. Söndag 19 juni 14.00-15.30. Döden och de döda – folktro om döden och livet efter detta. För vuxna. Annerlundsgården. 70:-. Folkloristen Fredrik Skott berättar om gamla seder och traditioner vid död och begravning. Därefter guidar kyrkogårdschef Josefine Petterson på Begravningsmuseet. Samarrangemang med Begravningsmuseet.


Maja Thoresen.
Söndag 19 juni 15.00. Valet.
För Vuxna. Ljunggården. 70:-. En föreställning om tro. Med hjälp av musik, dans, bildspel, sång och berättande bjuder Maja på en resa genom tro och tvivel. Det handlar om konsten att hitta sig själv någonstans mellan andras åsikter och egna erfarenheter, förvirring, frågor och svar.