IMG_1086 (2)Hela sommaren är det Berättarfredag i Malmö Folkets park. Den 17/6 var det premiär med Laurina Bergqvist. Hon berättar amerikanska indiansagor. Familjevänliga berättelser om djur och vad som är viktigt till indianfolket. Laurinas farmor var en indiankvinna från nordvästra USA och berättelsekonsten har hon ärvt från sin far. Laurina berättade om de första människorna, om tacksägelsefest för den första fisken som fångas och om trumman som följer hjärtats rytm. Hon berättade också om sin farmor som tillhörde chinook och om stammens kamp för att bli erkänd och få rättigheter som ursprungsbefolkning.

Laurina är medlem i Berättargruppen Ägir i Malmö. Hon kommer tillbaka till Folkets park den 8 juli och berättar då om indianska tricksters.

Tre fredagar finns Birgitta Hult, Juli Hammargren och Kjell Hansson från Ägir i parken under rubriken ”Ljugarbänken – osannolika berättelser ur livet”. Besökarna är välkomna att sitta ner och ljuga en stund.

Övriga fredagar är det historiska vandringar ”Möllevången i mitt hjärta” med Jeanette Rosengren.

Arrangör är Creativa Gemenskapan och ABF Malmö

http://www.facebook.com/BerattargruppenAgir/   http://www.abf.se/Distrikt-och-avdelningar/ABF-Skane/ABF-Malmo/Evenemangsguiden/Forelasningar/Berattarfredag—ljugarbanken-i-Folkets-Park/

Foto: Patrik Svensson