tumblr_inline_o211hprToR1sz6xkw_5005-17 juli kommer det att vara unika stadsvandringar i Malmö med berättelser om immigrantkvinnors liv och arbete!  http://evenemang.malmo.se/sv/evenemanget/a1233342/women_making_herstory_1233342/detaljer

Av Malmös medborgare är nästan 50 000 kvinnor utlandsfödda. Under stadens industriepok arbetade tusentals kvinnor i Malmös fabriker, men deras erfarenheter är nästan osynliga i historieskrivningen.Deras liv och arbete utgör en viktig del av stadens historia och har under decennier bidragit, och fortsätter att bidra, till stadens utveckling, socialt, politiskt och ekonomiskt. Trots det saknas kvinnornas erfarenheter i den officiella historieskrivningen. Projektet 100 år av immigrantkvinnors liv och arbete i Malmö har tagit ett litet steg i att försöka ändra det och synliggöra kvinnorna i historien om Malmö.

Under tre år har immigrantkvinnors berättelser om livet och arbetet i Malmö samlats in i workshops, rundabordssamtal, intervjuer, historiearkiv. En del av projektets berättelser, möten och annat arbete visas upp i utställningen Women Making History – 100 år av immigrantkvinnors liv och arbete i Malmö på Malmö Museers Teknikens och Sjöfartens hus. Under Feministisk festival den 11 juni var det bokrelease för ”Women making HERstory”.

Följ med skådespelaren Aida Al-Akrawi på en stadsvandring där kvinnornas berättelser väcks till liv. Hör hennes historia och upplev platser där immigrantkvinnor jobbat och levt. I samarbete med Women making history och Feminist Dialog.

Läs om projektet här: http://womenmakinghistory.tumblr.com/about

Bild: http://womenmakinghistory.tumblr.com/