Foto: Komplexity Media.

27 KREATIVA PLATSER FÅR STÖD AV KULTURRÅDET

Ortens verklighet, Livet bitch, Ålidhem Äger, Hiphopteaterkollektivet och Skäggetorpspuls är projekt som får stöd genom Kulturrådets nya satsning. Sammanlagt får 27 projekt över hela landet dela på 32 miljoner kronor. Kreativa platser är en del av det treåriga regeringsuppdraget Äga rum där även Statens konstråd ingår.

– Delaktighet och engagemang är nyckelord, säger Staffan Forssell, generaldirektör Kulturrådet. Tanken är att människor ska få inflytande över konsten och kulturen i sin egen närmiljö, att äga sitt rum.

 

Många projekt inom Kreativa platser lyfter platsens och boendes berättelser genom att arbeta med scenkonst, musik, konstnärliga gestaltning och poesi.

– Det handlar också om att skapa plattformar för att stärka de lokala nätverk av kulturutövare som bor och verkar i området, säger Simon Strömberg, handläggare Kulturrådet.

Bakgrund

Genom bidraget Kreativa platser ska Kulturrådet fördela hundra miljoner kronor under perioden 2016–2018 till kulturprojekt i bostadsområden med socioekonomiska utmaningar eller lågt valdeltagande runt om i landet. Projekten utformas utifrån de boendes behov och i samverkan med lokala aktörer. Kreativa platser handlar om att fler ska kunna välja, skapa och ta del av kultur där de bor.

Skelleftebygdens berättarförening är en 27 kreativa platser som valts ut för satsningen. Vi gratulerar och önskar lycka till!

http://www.kulturradet.se/nyheter/2016/27-kreativa-platser-far-stod-av-Kulturradet/

https://www.facebook.com/SkellefteaBerattarforening/