Lördag den 1 april var tolfte gången Berättarnät Norr arrangerade regionalt Berättarslam i Umeå. Fem personer tävlade, Louise Edlund, Karin Ferry, Roland Karlsson, Anne-Marie Mullins och Gerd Olofsson. Stefan Johansson var MC och Anna-Britta Hedström biträdande MC. De tävlande berättade om Selma Lagerlöf och Verner von Heidenstam, en luffare, en skidolycka, en berättarresa och en städerska. Karin tog ledningen över Anne-Marie Mullins, och även Roland gick till final. Karin inledde finalen med en skildring av sitt första föredrag i skolan, och poängen sköt i höjden. Ann-Marie berättade om julen då hon klädde ut sig till katten Findus och Roland om en paddeltur en vacker kväll i hembygden. Karin vann och får därmed tävla i SM till hösten. Berättarslammet arrangerades av Berättarnät Norr tillsammans med Kafé Station och studieförbundet Bilda.

Bildtext: Fr.v.: Biträdande MC Anna-Britta Hedström, Roland Karlsson, Anne-Marie Mullins, Karin Ferry (vinnare), Louise Edlund, Gerd Olofsson, MC Stefan Johansson. Foto: Shahla Gullviva Shadman