Berättarnätet Sverige

Paraplyorganisation för den svenska berättarrörelsen

Klintberg och Werner möts på årets Berättarfestival i Ljungby

Ett aktuellt och spännande möte blir det under Ljungby Berättarfestival, då folklivsforskaren Bengt af Klintberg möter journalisten Jack Werner, en av grundarna av Viralgranskaren, i ett samtal.

Spöksägner från nätdjungeln

Jack Werner

Vi fortsätter med att ge ”sneakpeaks” på vad vi kommer att bjuda på under årets festival. En av årets yngre medverkande som vi har nöjet att välkomna till Berättarfestivalen 2017 är ingen mindre än den den flitige frilansjournalisten och författaren Jack Werner. Jack som växte upp i Stockholm, inledde sin mediekarriär redan som 19-åring då han bland annat arbetade som PR-ansvarig hos produktionsbolaget Amok Studios och genom åren har hans repertoar av olika sysselsättningar bara växt sig större.

Hans egen bok Creepy Pasta: spökhistorier från nätet, som kom ut 2014, är hans första verk och kommer under årets festival utgöra ett av inslagen i hans uppträdanden. Boken skall ha influerats av bland annat Bengt af Klintbergs verk, men framförallt drivits genom Jacks egen förkärlek för just spökhistorier och vandringssägner på nätet. Samma år som hans spökbok gavs ut tilldelades han även de Stora Journalistpriset. Hösten 2017 beräknas Jack att dessutom komma ut med ytterligare en bok, som kommer fortsätta kring mystiken och sägner som rör sig ute i nätdjungeln.

Spöksägner från nätdjungeln

1 kommentar

  1. Kerttu Jokela

    17 april 2017 at 18:41

    Toppen!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

*