För den kreative och kunskapshungrige festivalbesökaren finns som alltid ett urval av workshops att ta del av, och givetvis bär flera av dem årets tema; skogen, som inspiration.

En som verkligen låter naturen stå i centrum är Henrik Hallgren och hans workshop: Berättelsens kraft i naturpedagogiken. Henrik som är gammal museipedagog och arkeolog tar dig med på en träningssession där du som bland annat arbetar i grundskolemiljö, men även som allmän berättare kan låta en särskild plats få representera din inspirationskälla och öppna nya dörrar för ditt berättande. Du får veta hur naturpedagogik och den klassiska berättarkonsten kan dra fördel av varandra och hur det kan skapa en större medvetenhet för allt levande omkring oss.

För den som är mer nyfiken på släktens träd, och kanske även vill ge sin engelska lite träning är Xanthe Greshams workshop; Stories connecting to Family trees, en verkstad att boka in! Xanthe som med sin långa erfarenhet av berättande och starka scennärvaro tar dig med på en resa. Du som deltagare får gå på en liten vandring i din egen familjeberättelse och väva samman med den muntliga berättarkonsten.

En annan mycket spännande workshop är den av Karin Sohlgren: Världen knackar på. Karin som arbetat som barnbibliotekarie är en mångkulturens förkämpe. Hon arbetar idag som barnboksförläggare med flera olika språk i omlopp. I hennes workshop kan du som antingen arbetar med eller umgås med yngre barn få med dig flera bra tips för hur att involvera barn att bli delaktiga i ett berättande och uppmuntra till sagolek genom bland annat musik och bilder.

Slutligen kanske du är någon som helt enkelt bara vill utmana och utveckla din berättarteknik i allmänhet. Norskan Hege Merakerås ger genom sin workshop: Den goda berättelsen, dig som deltagare goda råd och knep till hur du kan fånga upp din publik på ett effektivare vis och samtidigt få ut ditt budskap på ett effektivare sätt. Hege arbetar till vardags som bland annat inspiratör och föreläsare och reser land och rike runt i Norges avlånga land med stor uppskattning från sin publik. Hege kan konsten att engagera, motivera och framförallt, att trollbinda.

Naturpedagogik, flerspråkighet, släktträd och mycket mer!