”Ljungby Berättarfestival och Musik i Sagobygd kommer i år att erbjuda djupdykning i skogen på alla plan – myter och berättelser, ballader och polskor, humor och allvar, författare och sångare, dans och trolleri, danska och norska och mycket mer! Det blir välfyllda dagar med upplevelser för liten och stor när festivalen tar emot färgstarka artister från när och fjärran. Följ med oss in i vår mörka, farliga, lockande, fridfulla och helt underbara SKOG!” Så skriver Meg Nömgård, verksamhetsledare för Sagobygden i inledningen till årets festivalprogram.

I programmet hittar vi Berättelser i skogen för barn, samtal mellan tre skogsfantaster på temat Vad betyder skogen för dig? Människan under Livets träd, Skymningens berättelser i skogen, Att måla en skog av ljud. Plocka pinnar på en promenad i de djupa skogarna. Dessutom sänds Sveriges Radio P1 Naturmorgon direkt från en skog i Sagobygden med gäster från Ljungby Berättarfestival.

Ta en vandring in i festivalprogrammet! http://www.ljungbyberattarfestival.se/wp-content/uploads/2012/02/LjungbyBer%C3%A4ttarfestival17_web_uppslag.pdf