15-18 juni är det Berättarfestival i Ljungby. Fyra inspirerande workshops står på programmet. http://www.ljungbyberattarfestival.se/program/action~agenda/page_offset~3/request_format~html/

DEN GODA BERÄTTELSEN med Hege Merakerås
Behöver du hjälp med att berätta din historia? Behöver du använda särskilda berättelser i ditt arbete och samtidigt utveckla ditt sätt att kommunicera, presentera och tala inför publik? Här för du hjälp av Hege Merakerås, som är en erfaren berättare, fortbildare och pedagog . I denna workshop utgår vi från textmaterial som du som deltagare har med dig. Du får gärna välja en biblisk berättelse, men måste inte. Hege ger dig sedan metoder för hur man kan göra texten muntlig, skapa inre bilder, och på så sätt förmedla budskapet. I kursen ingår även hur man kan arbeta med ordval, kroppsspråk och röst .
Fredag 16/6 kl 9-12

VÄRLDEN KNACKAR PÅ – om att leka fram sagor från världen tillsammans med flerspråkiga barn med Karin Sohlgren
En workshop för alla vuxna som arbetar eller umgås med mindre barn. Karin Sohlgren är f d barnbibliotekarie med många års erfarenhet av Sagolek. Det är ett berättande där man dramatiserar berättelsen och låter barnen vara med och agera. Karin väljer sagor från olika delar av världen. Med hjälp av musik, konkret material och bilder visar hon hur man kan ta med barnen på en spännande resa.
Fredag 16/6 kl 9.30-12-30