Fabulas Amanda Glans prisas för radioserien Min flykt i Barnradion. Två medaljer i New York Festivals som uppmärksammar världens bästa radio. Vi är stolta över att vara med och lyfta barns egna berättelser. Och vilka berättelser sen! Du hittar dom här:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2938&artikel=6720468  

”Den senaste tiden har det kommit många barn från hela världen till Sverige. Hur var resan hit och vad tycker barnen om det nya livet i Sverige? Det är några av frågorna som Barnradion ställer i en ny dokumentärserie om barn för barn, producerad av den prisbelönta dokumentärmakaren Amanda Glans.

I minidokumentärserien Min flykt i Barnradion följer Amanda Glans barnen Enola, Roham, Mohammad, Fatou och Hareth. De kommer från olika länder och har erfarenheter som skiljer sig åt – men resan till Sverige har de gemensamt. Detta är den första säsongen av Min flykt i Barnradion. Amanda Glans kommer att följa barnen över flera års tid.

– Barnens berättelser om flykt är så otroligt viktiga att lyfta fram. När dom berättar sin egen historia så möts det svåra och det alldeles nära och alldagliga. Att i gummibåten på Medelhavet först somna för att du är så trött, och sedan vakna av att du får vatten i ansiktet när båten håller på att kantra. Sättet dom berättar gör att jag får komma nära på ett så väldigt speciellt sätt, säger Amanda Glans, dokumentärmakare.” http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2938&artikel=6430611 

Foto: Amanda Glans