Stenssontrappan i Eslöv blir platsen för Sanning eller lögn när Skånska Berättare i augusti bjuder på berättande. Stenssontrappan är för Eslöv vad Eiffeltornet är för Paris. Publiken sitter på trappan framför hotell Sten Stensson Sten och berättaren står nedanför. 

Muntligt berättande har en lång tradition i Eslöv. Berättarkaféerna på Folkhögskolan har haft en trogen publik. Nu presenterar föreningen Skånska berättare en ny form av underhållning i Eslöv.

Tre personer berättar två historier var. Båda är underhållande men bara den ena är sann. Den andra är mer eller mindre lögnaktig. Publiken får gissa vilken som är vilken. Det är inte alltid så lätt. Christina Strömwall, ordförande i Skånska berättare, har under flera år organiserat sådana tillställningar i Kävlinge vilket blivit mycket uppskattat.

Här är sommarens berättare:

8 augusti Christina Strömwall, Helena Heyman och Anders Ödman.

15 augusti Ingemar Lundström, Lotta Johansson och Christina Strömwall.

22 augusti Birgitta Hult, Christina Strömwall och Erik Magntorn.

Foto: Eslövs kommun