Alla de tävlande i 2017 års skånska mästerskap i berättarslam. Andy’s Corner. Från vänster Steven Karwoski, Laurina Bergqvist, Lena Kronberg, Christina Claesson, Kevin Benn samt MC Anna Lundquist.

Igår, den 30 september, hölls 2017 års skånska mästerskap i berättarslam. Det blev ett trevligt slam med berättelser som höll hög klass och publiken fyllde lokalen, Andys corner. Ett mycket trevligt antikvariat med ett högst sympatiskt ägarpar. Fem berättare deltog i tävlingen och efter lottning berättade de i tur och ordning; Kevin Benn, Lena Kronberg, Laurina Bergqvist, Steven Karwoski och Christina Claesson.

2017 års skånska mästare i berättarslam Kevin Benn. MC Anna Lundquist håller vinnardiplomet.

Anna Lundquist var MC och Christina Strömwall berättade kalibreringsberättelsen.
De tävlandes berättelser gavs överlag höga poäng och det var inte mycket som skilde dem åt.

Till final gick Kevin, Steven och Laurina. Kevin vann med två tiondelar över Laurina och följaktligen kom Steven, som valde att berätta på engelska i sin andra berättelse, trea. Till slut fick vi njuta av Kevin än en gång som nu berättade om hur det var den gången han kom till Sverige utan så mycket pengar på fickan.
Tyvärr är Kevin upptagen nästa lördag, den 7 oktober, då SM i berättande avgörs i Karlskrona, men som tur är kan Laurina åka och försvara de skånska färgerna.
Diplomet pryds av en bild gjord av Sven Hansson, den store berättaren som ivrade för berättarslam men tyvärr gick bort i våras.