Nyhetsdelen på Berättarnätet Sveriges hemsida har under många år varit en högst levande och uppdaterad källa till vad som pågår inom berättandet runt om Sverige. Kvinnan bakom detta gedigna arbete, Birgitta Hult, har lagt ner mycken omsorg på att hålla sig ajour med berättare, berättarföreningar och berättarhändelser.  Nu behöver Birgitta ha annat fokus i livet och har sedan en tid tillbaka slutat sitt uppdrag.

Till Birgitta: Vi i BNS:s styrelse vill framföra ett mycket stort och varmt tack för dina ovärderliga insatser! Tack vare dig har medlemsföreningarna fått en fin kanal ut i Berättarsverige och vi alla har kunnat ta del av både stora och små nyheter inom berättarområdet som många gånger kanske skulle ha gått oss förbi. Vi önskar dig allt gott. Stor kram till dig!

Birgitta har även generöst hjälpt till att skapa läsvärda texter utifrån de tips hon fått in. Tyvärr har vi i styrelsen inte samma möjlighet att hjälpa till. Därför behöver du som skickar in material för publicering på BNS hemsida tills vidare lämna in färdigskrivna texter. Dessa mejlar du till BNS:s vice ordförande Anna Lundquist via kontakt@annasaga.se.

Vill du hjälpa BNS att skriva?

BNS söker nu en ideell kraft som tycker det vore roligt att ta över redaktörsarbetet med vår hemsida. Uppgiften går ut på att omvandla tips på berättarhändelser  till nyheter på hemsidan och aktivt söka efter evenemang och berättarhändelser som är intressant för BNS:s medlemsföreningar. Är du rätt person?  Eller vet du någon som passar? Hör i så fall av dig till Marina Granlund, BNS:s ordförande. Mejla henne på marina.granlund@sagoringen.com eller ring 070 – 961 56 65.