Berättarnätet Sverige

Välkommen till den svenska berättarrörelsen

Mamma Bäver

MammaBäverlogoDet var en gång en berättare som flyttade till ett nytt land och lärde sig ett nytt språk. Det tog inte lång tid förrän berättaren kände en längtan att berätta även på det nya språket. Då skapade berättaren en festival i Örsundsbro sommaren 2013:

”The Gift of Female Wisdom for the Time of Now” – International Storytelling Festival.

”Kan vi inte fortsätta berätta tillsammans?” sa någon efter festivalen. ”Ja!” sa någon annan. Då ordnade berättaren en berättarkurs i Örsundsbro och berättarkvällar på café Samt i Enköping.

”Ska vi inte berätta för fler att vi finns?” sa någon. ”Jo!” sa någon annan. ”Vi bildar en berättargrupp!” ”Men vad ska vi kalla oss?” ”Vi kan heta Mamma Bäver!” sa någon och då skrattade alla vid minnet av hur den berättelsen hade vuxit fram. De hade jobbat med temat trösklar, övergångar, i berättelser. De hade suttit två och två och berättat ett minne för varandra. Sedan hade de bytt par och fått berätta det minne de fått lyssna till nyss för en annan person. De hade frihet att lägga till och dra ifrån, att låta minnet genomgå ett berättelsebad. Slutligen berättade de nästa berättelse de fått lyssna till för gruppen och då fick de möjlighet att tänka sig personerna som djur. Mamma Bäver, som ÄLSKAR trösklar, uppstod alltså i en berättelse som växte fram genom att berättas av tre personer.

I vår är du välkommen till våra berättarkvällar på café Samt i Enköping, onsdagarna 19/3, 2/4, 7/5 och 4/6 kl 19 – 21, och i sommar är det dags för:

”The Quest for the Heart of Man” – 2nd International Storytelling Festival i Örsundsbro den 15 – 17/8. Läs mer på www.berätta.com

I berättargruppen Mamma Bäver ingår idag sex personer. Kanske blir vi fler?

Vill du veta mer? Du når gruppens kontaktperson Frans Koenigs, som bor i Örsundsbro, på idfix@luna.nl

1 kommentar

 1. Hej!
  Jag är jätteintresserad av Mamma Bäver.
  Jag berättar mest livshistorier. och är med i Berättarnätet Öst. Sen har jag gått två berättarkurser vid Högskolan på Gotland samt skrivit artiklar om berättande.
  Just nu håller jag på med att ordna den tredje Sverigefinnarnas Berättarslam den 29 mars i Stockholm.
  Jag är intresserad av komma nästa berättarkväll den 19 mars. till Enköping.
  Var ligger denna caféet?
  TAck på förhand

  Berättarhälsningar
  från
  Stockholm
  Kerttu
  0739 630 397

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

*