maria på cykel

Jag kan inte leva om jag inte får berätta. Berättandet är själva livet.
När jag utbildade mig på Emerson College i England deltog jag i en övning där allt sattes på sin spets. Vad gör jag där, varför håller jag på med det jag gör? Övningen kom att innebära att jag högt och tydligt hör mig säga: Jag kan inte leva om jag inte får berätta. Berättandet är själva livet.

Ja, så är det, och berättandet tar allt större del av mitt liv, jag känner mig rik. Jag söker hela tiden nya vägar, från berättarföreställningar av olika slag för olika sorters publik, till berättarcaféer i mitt hem.

Jag är utbildad storyteller, pedagog och konstnär med lång erfarenhet av pedagogiskt arbete och berättande.

Exempel på aktuella berättarföreställningar:

Röster från Mali, sagor från västafrika. Efter en resa i Mali 2008, där jag mötte grioter och samlade in traditionella berättelser skapades denna föreställning som framförs tillsammans med Lamine Cissokho, griot och koraspelare.

Anna-Stina Knas, kvinnan i Bränntjärn. En berättelse om min egen morfar, Dan Anderssons farmors liv i finnmarken. Den utgår från hennes son Adolfs anteckningar. Jag berättar och Andreas Jacobsson spelar cello.

Om du har vägarna förbi.  Pågående berättarprojekt, med premiär hösten 2013, som bygger på en resa i norrland med trangiakök och volvo som sovplats, sommaren 2012. Resans mål var att undersöka anslagstavlor och möta människorna bakom anslagen. Föreställningen kommer att bli interaktiv med publiken.

Berättarcafé Borrarbacken. Jag driver detta sedan några år i mitt hem. Publiken sitter ner i rum och kök medan den som berättar står i dörröppningen mitt emellan. Olika teman varje gång.

Arbetar också med kurser, workshops, föreläsningar och projekt för olika uppdragsgivare. Det kan vara; bibliotek, fritidsgårdar, föreningar, teatrar, studieförbund eller i egen regi. Anpassar självklart mina berättelser efter dina önskemål.

Hör av dig så får jag berätta!

Maria Sedell
Borrarbacken
Karlslund 409
705 93 Örebro

019/260604, 070/4433987

maria@sedell.se

Hemsida: www.sedell.se