Berättarnas Torg. Under Kastanjen i Gamla Stan i Stockholm är det utomhusberättande varje kväll i början av sommaren under en två veckors period. Vad som helst kan hända! Ett välbesökt och väletablerat evenemang, nästa år firar Berättarnas Torg 10-års jubileum.

Sedan starten 2003 har Berättarnätet Öst hunnit med många berättarevenemang. Föreningen har varit medlem i BNS från allra första början och är en av de största medlemsföreningarna, med sina nu 120 medlemmar. Ordförande i föreningen är den svenske mästaren i Berättarslam, Pelle Olsson. Pelle, med flera i föreningen, försöker hitta intressanta samarbeten med andra verksamheter i Stockholm, där de flesta av föreningens evenemang äger rum. Nu har Stockholms Stadsmuseum och Berättarnätet Öst hittat nya intressanta ämnen som passar bra för den muntliga berättarkonsten. Stockholmsprofiler, Kärlekshistorier och Stockholmsbyggnader, är de rubriker som finns på programmen under hösten. Mer om det kan du läsa i vårt kalendarium. Vi rekommenderar varmt ett besök på Berättarnätet Östs egen hemsida där du kan ta del av annat spännande som händer på berättarfronten i huvudstaden med omnejd, samt mycket annat intressant från en metropol i berättarsverige.