Lördagen den 14 januari arrangerade Berättarakademin i Gävleborg årets första regionala tävling i berättarslam. Tävlingen som ägde rum i Mellankvarnen i Delsbo drog stor publik.

Fem tävlande ställde upp; Anders Sandkvist, Gunnar Fransson, Lennart Stein, Karla Jansson och Randi Nygård. Tävlingen leddes förtjänstfullt av MC:n Ragnar Nilsson och Lena Stiessel tog tid och förde protokoll.

Tävlingen var mycket jämn, så jämn att extra utslagsberättelser fick tas till i finalen för att skilja Anders Sandkvist och Lennart Stein åt. Till slut avgick Anders Sandkvist dock med segern och kommer att representera sin region vid SM.

 

Första regionala vinnare i 2012 års Berättarslam. Anders Sandkvist Berättarakademin Gävleborg.Första regionala vinnare i 2012 års Berättarslam. Anders Sandkvist Berättarakademin Gävleborg. Fotograf Sven Hansson