Nu har det nya verksamhetsåret startat efter att årsmötet valt ny styrelse. BNS styrelse 2012 kommer att vara Rose-Marie Lindfors som ordförande, hon har ett år kvar på sin mandtatperiod. Till kassör omvaldes Sven Hansson på två år. På övriga poster omvaldes Ulf Ärnström och Monika Westin på ett år och Johan Theodorsson invaldes på ett år. Till suppleanter valdes Mikael Thomasson och Birgitta Hult. Mer om styrelsen kan du läsa här.

Årsmötet genomfördes stadgeenligt och Lena Kronberg, Berättargruppen Ägir, svingade ordförandeklubban. I samband med årsmötet redovisades den medlemsenkät som under hösten 2011 gått ut till samtliga medlemsföreningar och genererade svar från elva av dessa.

Tillresta berättare, och främjare, av den muntliga berättarkonsten strålade samman i Göteborg under helgen där den lokala medlemsföreningen Berättarnät Väst stod som värd för kringaktiviteter och arrangemang. Fredagen ägnades åt en Berättarmässa på ”Bild & Form” skolan och en familjeföreställning på Linnéstadens bibliotek. Lördagen inleddes med en välsmakande berättarbrunch med påföljande samtalsforum i olika grupper. Diskussioner fördes med fokus på olika arbetsområden för BNS framtida verksamhet.

Efter söndagens årsmöte genomfördes en presentation av resultat från diskussionerna i lördagens arbetsgrupper. Materialet från dessa grupper kommer att redovisas här på hemsidan inom ett par veckor.

Så var det då dags att återgå till våra lokala berättargrenar på det svenska berättarträdet och med löften om att nätverka, samverka och påverka.