Första regionala vinnare i 2013 års Berättarslam. Anders Sandkvist Berättarakademin Gävleborg. Fotograf Sven Hansson

Som traditionen bjuder var Brerättarakademin i Gävleborg först ut med sitt distriktsmästerskap i Berättarslam. Det avhölls redan på trettondagsaftonen i Ramsjö prästgård. Arrangemanget var välbesökt. Inte mindre än nittio personer hade letat sig dit. Tävlingen leddes förtjänstfullt av Gunnar Fransson och Leif Hansen, och Lena Stiessel berättade kalibreringshistorien. Tävlingen som var mycket jämn hade sex tävlanden; Folke Söderberg, Elisabeth Söderberg, Rosemarie Elvestig, Karla Jansson, Beatrice Söderberg och Anders Sandqvist. Efter finalen var det helt jämnt både poäng- och tidsmässigt mellan Folke Söderberg och Anders Sandqvist. Något som är ytterst ovanligt. Anders Sandqvist vann slutligen efter utslagsberättelser. Vi hoppas att Anders Sandqvist dyker upp på SM, som troligtvis kommer att hållas i Landskrona, och att de andra distrikten följer efter med tävlingar under våren.