Kära berättarvänner!

karin

Fr vänster: Nausheen Khan, Gustaf Lindmark, Solja Krapu (MC), Karin Ferry, Linnéa Lundqvist. På bilden saknas Erik Johansson. – Foto: Farhan Shah

Söndag den 7 april 13.00-15.45 genomfördes Berättarnät Norrs regionala Berättarslam på Västerbottens museum i Umeå. Det var 57 närvarande, 42 kvinnor och 15 män. Tävlande var, i bokstavsordning, Karin Ferry, Erik Johansson, Nausheen Khan, Gustaf Lindmark och Linnéa Lundqvist. Berättelserna hade stor spännvidd. Det var skräcken då tsunamivågorna tornade upp sig vid Eldslandet, den dråpliga historien om tjuren som skulle lånas ut men rymde till kvigorna, kvinnorna med nio respektive tolv fingrar, servitörerna med effektiva hemligheter, flickan som inte var söt men hade andra fina egenskaper, ateisten som sålde religiösa föremål och den sjuke åldringen som greps av obetvinglig lust att slå dem han mötte i nacken! Till final gick Nausheen, jag och Linnéa. Jag vann och får därmed representera region Norr vid SM 2013 i Berättarslam i Landskrona den 28 september. Linnéa blev 2:a, tätt följd av Nausheen. Solja Krapu var förtjänstfull MC, ceremonimästare för sjunde gången av åtta möjliga!

På fredag åker jag privat till The International School of Storytelling på Emerson College i England och vill därför redan nu inbjuda er till vårens sista Berättarkafé Norrsken söndagen den 5 maj 2013 kl. 14.00-16.00 i Egilhallen. Kom och berätta eller lyssna till andra. Kaffe med dopp till försäljning.

Varmt välkomna! Karin Ferry