Berättarnätet Sverige

Välkommen till den svenska berättarrörelsen

Berättarinspiration

Låt dig inspireras av Sveriges bästa berättarpedagog. Monika Westin är Mickelpristagare och mångårig medlem av BNS styrelse. UR har intervjuat henne om hur hon jobbar med ungdomar och berättande. Låt dig inspireras.

Klicka här

DSCN3444

1 kommentar

 1. Hej Monika!
  Lyssnade just på programmet. Vad fint det var! Varierat och inspirerande, och ungdomarna var verkligen närvarande i sina berättelser. Tänk vilken tillgång för Milica och andra att få undervisning i muntligt berättande i flera år när de är riktigt unga och öppna.
  Jag har alltid berättat. Redan som liten berättade jag om vad jag upplevde, vad jag gjorde, tänkte och kände i min vardag men det var aldrig någon som undervisade mig. Den undervisning man kunde få om man hade tur var att möta en god berättare att lyssna till. Den turen hade jag faktiskt. Min pappa var bra på att berätta och mamma berättade inte tokigt hon heller, men min stora förebild var min kompis Anna-Gretas farmor, tant Erika, i byn Näset i Medelpad, där vi bodde på somrarna. Hon var bondmora med mycket liten utbildning men en lysande naturbegåvning som berättare, än i dag den jag sätter främst av alla.
  Fortsätt med ditt viktiga arbete, Monika. Hälsa Milica och de andra ungdomarna från mig att det var en ren njutning att lyssna till dem!
  Kram
  Karin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

*