Gunnar Bergman i berättar-tagen startomgången. Scenen är i skyltfönstret.

Gunnar Bergman i berättar-tagen startomgången. Scenen är i skyltfönstret.

I Norrköping höll vi vårt lokala Berättar-slam torsdag den 23 maj i Reijos Antikvariat på Knäppingsborgsgatan. Publiken var väl ca 35 personer? och alla vara glada. Det blev en jury som tog sin uppgift på stort allvar – och med glädje.

Ceremonimästare med den äran var Lena Lundman, tidtagare Reijo Rantanen och jag Marinella vara kalibreringsberättare. Vi hade 5 st tävlande: Gunnel Sundström, Majlis Glindsjö,  Ulf Karlström (som vann förra året 2012), Tullan Willen och Gunnar Bergman. De tre senare gick till final och Gunnar Bergman vann.
Lena Lundman Ceremonimästare som öppnar och informerar om slammet.

Lena Lundman Ceremonimästare som öppnar och informerar om slammet.

Så härmed rapporterar vi detta till BNS. Gunnars mailadress står i huvudet här så om ni behöver kommunicera om detaljerna så kan ni nå varandra. Jag hoppas och antar att BNS fått arrangemangsbidrag från Kulturrådet i år med så ni kan betala resor e.d. för de tävlande?

Lördag den 28 september är det Kulturnatt i Norrköping. Det är synd att det krockar och det kan innebära att en del av oss är upptagna i Norrköping. Kanske måste Gunnar resa till Landskrona ensam? Vi får se. Vi kommer naturligtvis att informera alla Norrköpingsberättare om var och när SM i Berättarslam går av stapeln, om någon vill åka ner och heja på Gunnar. Så berätta detta när ni vet.
Marinella Rolfart
Publiken i Antikvariatet och Ulf Karlström som berättar

Publiken i Antikvariatet och Ulf Karlström som berättar