Vem av de sex vinner?

SM i slam 2013BNS kan berätta att ett mycket hälsosamt berättarvirus sköljer genom Sverige från norr till söder. Speciellt drabbade är de sex som ska delta i SM i Berättarslam. De ligger just nu i hårdträning för att försöka vinna den åtråvärda SM-titeln och segraren koras någon gång mellan 14.00 och 18.00 i Landskrona lördagen 28 september. MC är Lasse Sjöberg från Berättarklubben i Landskrona.

För Skåne tävlar Lena Kronberg från Berättagruppen Ägir. Fråga henne om Fru Brahe och du får ett bra svar och dessutom tävlar hon nästan på hemmaplan, hon jobbar på Landskrona slott.

Kronoberg representeras av Stockholmaren Jörgen Bodner som är en lysande talare och expert på bla. Solskensolympiaden. En tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna alltså.

Reser vi norrut kommer vi till Gunnar Bergman från Berättarnät Norrköping, ett oprövat kort i SM-sammanhang men vi vet att han har berättat i ett skyltfönster, bara en sån sak får medtävlarna att stelna till.

Huvudstaden skickar sin bästa berättare, Pelle Olsson från Berättarnätet Öst, flerfaldig mästare i SM och NM. Blir någon sjuk i publiken är det bara att ropa på Pelle, ni kommer att förstå när ni hör hans berättelser.

Anders Sandqvist kämpar för Gävleborg och Berättarakademin Gävleborg. Det är en gammal räv i dessa sammanhang och ljug och skrönor från Delsbo är säkert att vänta, kanske även något naket?

Till sist har vi Umeå som satsar stenhårt genom att skicka en före detta ordförande i BNS, Karin Ferry från Berättarnätet Norr. Hon är estradpoet, lärare, författare och vinnare av det allra första berättarslam 2005. Se upp!

Läs hela programmet här.