bengt_gc3b6ran_sc3b6derlind_per-gustavssonI år firar Ljungby Berättarfestival 25 år! Festivalen inleddes i fredags 13 juni. Bengt-Göran Söderlind och Per Gustavsson, som var med vid den första festivalen, förrättade invigningsceremonin. Ett nytt inslag i årets festival är att ett Lajv ”I lägereldarnas och sagornas tid” utspelar sig under festivalen med nistingurLajvgruppen Nistingur. Ännu en nyhet är ”Artists in Residence” där två berättare och två musiker under tre dagar stängs in för att skapa en föreställning som framförs under söndagskvällen. Det är berättarna Sara Arambula och Anders Granström och musikerna Erik Ask-Upmark, och Nadin Al Khalidi.

Festivalen innehåller Nordiskt berättarläger för ungdomar, berättarfrukost så klart, internationella och svenska berättare. Läs mer på Sagomuseets blogg http://sagomuseet.wordpress.com/      Foto: Björn Gullander