månskenHöstmörkret kommer oundvikligt smygande. Då poppar Kulturnätter upp som ljus, och så klart är berättarna där!

20 september är det Kulturnatt i Lund och på Teater Sagohuset blir det både berättande och musik. Kl 15 arrangerar Skånska Berättare SKÅNEMÄSTERSKAP I BERÄTTARSLAM och kl 20 bjuder Berättargruppen Ägir in till Berättarafton. Denna omringas av två konserter med Midnattsorkestern kl 19 och kl 21.

Och 27 september är det Norrköping som firar Kulturnatt. BerättarNät Norrköping inbjuder till Berättelser med tema ”TYSTNAD”  på Stadsbiblioteket kl 16.00 – 18.00. Startberättare: Marinella Rolfart, Tullan Willén, Ulf Karlström, Ann-Margret Tengblad gästberättare från Italien Pino Costalunga. Sen lämnas ordet fritt.

Berättarnät NorrköpingHär är en presentation av Berättarnät Norrköping: Vi träffas ungefär en gång i månaden på olika offentliga platser i Norrköping. Ofta har vi ett Berättar TEMA, som man kan använda som inspiration till en berättelse, eller strunta i. Vem som helst kan berätta – bara skriv upp sitt namn på en lapp och lägg i berättarhatten! Vi hjälper varandra att utveckla vårt muntliga berättande genom att lyssna och genom att se till att man har en Början – Mitten – och ett Slut, på sin berättelse. Så den blir spännande och lagom lång. Varje vår försöker vi arrangera en Berättarkurs med duktiga Storytellers/Berättare från hela Sverige. Emellanåt gör vi större offentliga arrangemang. Välkomna in i Berättelsernas värld! Text: Marinella Rolfart. Foto: Berättarnät Norrköping

Uppmaning: Skriv och berätta om kulturnatt och berättarhöst i er förening!