Karin Ferry tog hem segern i Region Norr

Regionalt Berättarslam i region Norr, Umeå, 5 april 2014. Fr.v. Karin Ferry, Nausheen Khan, Egon Öhman, Kent Larsen, Linnea Lundqvist. Foto Anna Britta Hedström, IMG_2391Det regionala Berättarslammet för region Norr den 5 april lockade 40 personer till Bio Abelli, Västerbottens museum. MC, Master of Ceremonies var Marie Salomonsson med stor vana från Poetry Slam. Tryggt slussade hon de fem deltagarna genom tävlingen. Det blev kvinnorna som gick till final. Efter en spännande kamp med poängavdrag för tidsövertramp blev slutresultatet: 1:a Karin Ferry, 2:a Linnea Lundqvist, 3:a Nausheen Khan. Det blir Karin som får representera region Norr i det Svenska Mästerskapet i Berättarslam lördag den 4 oktober 2014 i Alingsås. Bild: från vänster Karin Ferry, Nausheen Khan, Egon Öhman, Kent Larsen, Linnéa Lundqvist. Foto: Anna-Britta Hedström, text: Karin Ferry.

Ann HelmerNystartade Kreativa Berättare Alingsås hade en äventyrlig start på kvaltävlingen i Region Väst! Så här berättar Ann Helmer: ”Vi fick låna en jättebra lokal och lagom stor för vårat kval. Lena (kontaktperson för lokalen) ringde mig och erbjöd sig att låsa upp i god tid före mötet. Det var bara en lurig sak – man var tvungen att låsa upp dörren med nyckel från insidan. Vi kom överens om att sätta en gummikil under dörren, så var det ju bara att stänga igen dörren när vi var klara . Så kom deltagare och publik, 36 personer och det fanns stolar för 35. Vi satte igång. Men en i publiken har stängt dörren och tagit bort kilen. Panik uppstod bland publiken jag tänkte att det fanns någon i huset med nyckel så jag hoppade ut med min långa svarta klänning och ramlade/ landade på en mycket smutsig gång. Det fanns ingen möjlighet att få tag på hjälp i huset, Någon skickade ut min väska genom fönstret och jag ringde Lena, hoppade in genom fönstret igen och Lena kom rätt snart och låste upp dörren. Medan jag var ute hade allt organiserats upp och det var bara att börja berätta. Många tyckte att dörr äventyret kunde vara uppslag till en bra berättelse!”

Tilläggas skall att Ann Helmer efter detta äventyr tog hem segern i tävlingen!