Berättarnätet Sverige önskar alla ett gott nytt berättarår!

1559250_667179773367950_7495799432086300622_oFoto: Lena Kronberg, Berättargruppen Ägir berättar om folktro i Lund 2014

EN LITEN TITT IN I 2015:

BNS´s ÅRSMÖTE
IMG_1706Årsmötet kommer att vara 13-15 mars 2015 i StockholmArrangörer denna gång är Berättarnätet Öst (BNÖ) i samarbete med Fabula storytelling company, Berättarlabbet och Teater Pero. V kommeri att hålla till på Teater Pero mitt i centrala Stockholm. Efter succén med Abbi Patrix workshop förra årsmötet i Malmö kommer vi även denna gång att anordna en berättarworkshop. Än så länge är det inte helt klart med alla detaljer så vi väntar med att officiellt gå ut med vem vi bjuder in som workshopledare. Ingen kommer att bli missnöjd.
Så boka upp 13-15 mars redan nu. Förutom workshop blir det årsmötesförhandlingar, berättarkväll och en del annat smått och gott. Vi i Stockholm ser fram emot att umgås med Sveriges alla berättare i dagarna tre. Mer info kommer på hemsidan inom kort.
Foto: Rose-Marie Lindfors, från årsmötet 2014
————————————————————————————————–
VÄRLDSBERÄTTARDAGEN
firas20 mars. Tema för 2015 är ÖNSKNINGAR
————————————————————————————————–
BERÄTTARFESTIVALEN I SKELLEFTEÅ
10348381_10152545548684825_573007862139736148_n
Berättarfestivalen i Skellefteå
kommer att vara 23-29 mars. Festivalen innehåller bland annat ”North Tell. Ung berättarfest”, Berättarstafett på Biblioteket och Berättarkonferensen ”Tell me a Story 2”. Den bjuder in alla som kan använda berättande för att hjälpa människor att lära och växa. http://berattarfestivalen.se/
—————————————————————————————————-
LJUNGBY BERÄTTARFESTIVAL
festival_logo
Ljungby Berättarfestival går av stapeln 12-16 juni. Detta året firade festivalen 25 år, så 2015 går den in i sitt andra kvartssekel. Arbetet med festivalen pågår. Läs här om tidigare festivaler och häng på den här länken för här kommer 2015 års festivalprogram när tiden är inne.
—————————————————————————————————-
SAGOMUSEET I LJUNGBY
 Under vinterhalvåret har museet en omfattande verksamhet. Boka en guidning på museet eller besök på er skola eller beställ en föreläsning/föreställning. Den som vill droppa in oanmäld på museet kan göra det på torsdagar mellan kl.12.00 och 16.00.
På Sagomuseets blogg kan en hela året läsa om ny spännande litteratur, berättarprojekt, folktro och mycket mer. Följ den! http://sagomuseet.wordpress.com/
—————————————————————————————————-
FEST 2015
FEST_logo&textDen europeiska berättarkonferensen som arrangeras av FEST Federation for European Storytelling kommer att vara den 20-22 juli på Kea i Grekland. http://www.fest-network.eu/  Berättarnätet Sverige är en av FEST´s medlemsorganisationer.
—————————————————————————————————-
BERÄTTARSLAM
blir det nästa år också! Webansvarig på denna sida ber alla medlemsföreningar att skicka information om var och när de regionala tävlingarna går av stapeln. Och så klart reportage och bilder från tävlingarna för publicering på BNS´s websida.
—————————————————————————————————-
KALENDER
Alla medlemsföreningar har möjlighet att informera om sina berättarevenemang i kalendern här på BNS´s websida. Om ni tappat bort lösenordet eller behöver hjälp att komma igång, skriv då till webansvarig birgittahult@telia.com.
—————————————————————————————————-
Prata med mig om berättandePRATA MED STYRELSEN!
Här är länken till BNS´s styrelsen: http://www.berattarnatet.se/styrelsen/.
Ta kontakt, framför idéer, tankar, kritik och beröm!
—————————————————————————————————-
ANNONSERA PÅ BNS´S WEBSIDA

IMGP0490

MEDLEMSFÖRENINGAR har möjlighet att lägga ut en banner inför ett arrangemang på väl synlig plats här på hemsidan. Priset är 2000 kr/år. För en kortare tid på 3 månader kostar det 700 kr..

MEDLEMMAR I BNS´S MEDLEMSFÖRENINGAR kan göra reklam för sig själv genom en personlig annons under fliken ”Berättare”. Kostnaden för detta är 500 kr/år.

DU SOM ARRANGERAR KURSER I MUNTLIGT BERÄTTANDE kan få infört en annons under kortare tid. En sådan annons kostar 500 kr/tillfälle.

MEDLEMSFÖRENINGAR KAN KOSTNADSFRITT INFORMERA OM SINA ARRANGEMANG I HEMSIDANS KALENDARIUM.

Annonser beställs hos BNS´s kassör Sven Hansson storysven@telia.com. För innehåll och layout kontakta webansvarig Birgitta Hult birgittahult@telia.com.
—————————————————————————————————-
BILDER, REPORTAGE, BLÄNKARE, BOKTIPS, IDÉARTIKLAR, NY FORSKNING SOM RÖR MUNTLIGT BERÄTTANDE EFTERLYSES TILL WEBSIDAN!

VI SES 2015!