SkellefteåNu är det äntligen dags! På måndag 23 mars kl invigs Berättarfestivalen i Skellefteå med en musik- och berättarkväll på Nordanåteatern!

Festival på tolv orter
Visst, mycket av det som händer under festivalveckan är koncentrerat till centrala Skellefteå. Men det är faktiskt program på tolv orter under veckan. Förutom inne i stan kan du få berättarupplevelser i Finnforsfallet, Bureå, Burträsk, Byske, Hjoggböle, Kåge, Lövånger, Renholmen, Skelleftehamn, Södra Hedensbyn och Ursviken.

På Berättarfestivalen dukas ett smörgåsbord upp som är så välfyllt och varierat att man faktiskt måste prioritera.
Vi är  generösa när vi tolkar begreppet berättande. En del av er kan säkert ifrågasätta om allt i programmet är berättande i traditionell mening. Gör gärna det. Ifrågasätt. Vår avsikt är nämligen att bjuda in till nya sätt att berätta, ge plats åt nya röster och utforska om berättelserna kan göra mer än att underhålla.

Under årets festivalvecka finns mer än etthundrafemtio timmar av möten med unga och gamla berättare, skådespelare, föreläsare och många andra som litar på berättandets kraft. De ger oss skratt, nya tankar, insikter och inspiration. Och en hel massa ren lyssnarglädje.

 http://berattarfestivalen.se/program/