2015-03-18 Jonas Persson gäst i NorrköpingI Norrköping firades Världsberättardagen på Konstmuseet den 18 mars.

Det var Berättarnät Norrköping som arrangerade.  Bland berättarna var Linda Kernell, vinnare av SM i Berättarslam 2014 och en av hennes utmanare Jonas Persson från BNÖ, Stockholm.

 

yvf0gqppe4xqgtuwfjl2I Skellefteå tjuvstartade Berättarfestivalen med Berättarstafett på Stadbiblioteket 20  mars. Då gick starten för en berättarstafett som sedan fortsätter under Berättarfestivalen som genomförs 23-29 mars.

– Vi har saknat en scen öppen för alla under festivalveckan, säger Berättarfestivalens projektledareJonas Lundqvist. Med stafetten kan vi nu erbjuda en plats för amatörer, barn och alla som vill släppa fram sin berättarlust under enkla former. Det blir en fin tjuvstart på festivalen som sedan fylls med mer än 150 timmars berättarupplevelser under sju intensiva dagar. Först ut på berättarscenen var förskolebarn från Anderstorp. På berättarscenen delade de med sig av sina berättelser på temat önskningar. Stafetten har barnen i fokus, både som berättare och lyssnare.

Med stafettstarten invigde också Stadsbiblioteket sin roll som scen för berättande under berättarveckan.Mikke Ejrevi, chef på Stadsbiblioteket, ser det som en naturlig utveckling.  http://berattarfestivalen.se/

Foto: Berättarnät Norrköping, Berättarfestivalen i Skellefteå