Det händer mycket i BNS. Vi i styrelsen kan stolt presentera det nyinstiftade priset ”Årets berättarförening”. Syftet är att ”synliggöra det muntliga berättandet i Sverige genom att uppmärksamma en förening som gjort något speciellt för berättarkonsten det gångna året”. Priset kommer att utdelas på årsmötet i Skellefteå i april. Läs mer om både årsmötet och priset i nyhetsbrevet. Dessutom vill Berättarfestivalen i Skellefteå ha input från alla berättare. Läs mer.

Nominera Årets berättarförening 2015!
Är du stolt över din berättarförening och er verksamhet under 2015? BNS utser Årets berättarförening i Sverige och vinnaren presenteras under årsmötet i Skellefteå 22-24/4. Skicka in era nomineringar senast 29 februari till johan@berattarnat-ost.se. Läs mer om priset här.

BNS Årsmöte med workshop 
Fredag den 22/4 inbjuder BNS till Berättarworkshop med fokus på berättande som scenkonst. Det blir en experimentell workshop med influenser från Norge, Finland, Danmark och Sverige.

Vi får också senaste nytt från ett pågående samarbete mellan Västerbottensteatern och Companie du Cercle. Och om allt går som vi planerat får vi en input från William Ayot storyteller från Wales. Platsen blir  Västerbottensteatern.

Sen planerar vi för en gemensam middag med efterföljande Berättarkväll. Mer info om detta kommer i januari.

Lördag den 23/4 Skelleftebygdens Berättarförening hälsar alla varmt välkomna till BNS årsmöte lördagen den 23 april 9.30 – 12.00 i Berättarnas rum Storgatan 26, Skellefteå.

Berättarfestivalen Skellefteå 2016 
Boka in 18-24 april i kalendern. Då är det dags för Berättarfestivalen 2016 – för åttonde gången en vecka med berättarkraft och lyssnarglädje i Berättarnas stad Skellefteå. Vi utlovar samma intensiva berättarvecka som vanligt, med berättarföreställningar, berättarcaféer, unga berättare, berättelser på de lokala dialekterna och på språk från andra delar av världen, skrönor, dokumentärt berättade och mycket annat i en härlig berättarblandning.

Tänker du komma på festivalen? Vill du berätta när du är här? Vilken målgrupp vill du berätta för? Inför den kommande festivalen har Skelleftebygdens Berättarförening fått uppdraget att vara programkoordinator, det innebär bl.a kontakter med de lokala arrangörerna, att ge dem tips på vilka berättare som finns och vad de kan erbjuda.

Så skicka info till mig på rose-marie@berattarfestivalen.se om du vill bli presenterad för arrangörerna.