Ikväll den 13 mars har Storydox – sant på scen premiär på Kulturhuset Stadsteatern. SVT Morgon i P4 Stockholm sände ett inslag med en av kvällens berättare Eva Edberg. Inslaget kommer 1:43 tim in i programmet. Nyhet för i år är att Storydox berättelser kommer kunna höras i P4 med start i maj!

Varje kväll på Storydox går fem personer upp på scen och berättar avgörande historier ur sina egna liv. Med inspiration från bland annat amerikanska The Moth skapas unika berättarkvällar där ingen historia är den andra lik. En mick, en människa, en berättelse. Och en varm publik som får lyssna och förundras.

Under våren återkommer Storydox tre gånger med tre olika teman och fem berättare varje kväll. Varje person är coachad av professionella storytellers och sceneventet händer bara en enda gång.

Måndag 13 mars – Livsfarlig ledning

Hör kvinnan vars pappa tyckte att han var krigshjälte, men i själva verket var SS-soldat. Gangstern som tog över ledningen för ett behandlingshem, för att slippa sitt eget fängelsestraff. Den ansiktsblinde datateknikern som inte ens känner igen sin familj, gymnasieläraren som nästan tappar det och fosterhemsbarnet som ledde sig själv i helt fel riktning i livet.

Medverkande Christer Tjäder, Eva Edström, Helga Hofbauer och Patrik Pelosio och Peter Milton.

Måndag 10 april – Levande materia

Måndag 8 maj – Från ovan

Vill du dela din berättelse på Storydox? Skicka in din berättelse här>

Storydox görs av Berättarkompaniet Fabula Storytelling och Produktionsbolaget Munck. Kolla in Storydox hemsida och se filmer med berättelser från tidigare föreställningar, eller lyssna på podcasten:storydox.se