29 april var det dags för Stockholmsmästerskapen i Berättarslam på Stora scenen inför 110 personer. Pelle Olsson var MC och assisterades av Marianne Engström. De sju tävlande var tydligt nervösa, men väl förberedda: Johan Theodorsson, Ida Junker, Marina Granlund, Agnes Rehn, Anders Holmberg, Jonas Persson och Jörgen Bodner – som samtidigt skötte ljuset, bildspelet och insläppet.

Vilken spännande tävling det blev! Poängen hamnade mellan 20,3 och 25,6 vilket är ovanligt tätt. Fjolårsmästaren Marina och två av de nyblivna medlemmarna Anders och Agnes gick till final.
Anders, som varit med länge i berättarvärlden i Göteborg och Borås, inledde med en härligt pinsam historia från ett arbete på ett ungdomshem. Den visade sig vara segerberättelsen. Agnes, den yngsta i startfältet men en säker scenberättare, kom tvåa med en historia om det fåfänga att försöka undvika döden. Marina avslutade finalomgången, men lyckades inte få tillräckligt många poäng.

Grattis Anders Holmberg. Du är Stockholmmästare!

Rapport från Kulturnatten på Teater Pero – FULLSATT och FULL FART!

Text och bild är klippt och lånat från Berättarnätet Östs Facebooksida