Lördag 7 oktober kl 13-14 på Konsthallen i Karlskrona

MUNTLIGT BERÄTTANDE, ETT VÄRDEFULLT KULTURARV,

Meg Nömgård, verksamhetsledare för Sagobygden (Ljungby), ger en berättande föreläsning om Sagobygdens arbete med UNESCOs konvention om det immateriella kulturarvet, dit muntligt berättande räknas.

2014 blev föreningen Berättarnätet Kronoberg, som är huvudman för Sagobygden, ackrediterad rådgivare till UNESCO inom konventionen. 2016 fick Meg Nömgård Sveriges Unescopris och i år nominerade Sverige Sagobygden till UNESCOs ”Register of Good Safeguardning Practice”, ett register som tar upp platser i världen där man arbetat framgångsrikt med ett eller flera immateriella kulturarv. Idag finns det 17 platser i världen på detta register. Mer info här: https://sagomuseet.wordpress.com/category/svenska-unescopriset-meg-nomgard/

Föreläsningen är offentlig och är en del av programmet för Berättarnätet Sveriges medlemsmöte i Karlskrona 6-7 oktober. Mötet arrangeras av Berättelser under Eken tillsammans med Berättarnätet Svrige.

Ur övriga programmet:

Berättarcafé på Karlskrona bibliotek fredagen den 6 oktober kl 20.00- 22.00  
Fri entré. Där kommer tävlande i lördagens i Berättarslam att värma upp. Övriga intresserade inbjudes att medverka med sina berättelser. Förhandsanmälan rekommenderas enligt principen först till kvarn. till: kontakt@annasaga.se Berättelserna måste vara i hanterligt format, dvs inom 7 minuter.

VARMT VÄLKOMNA TILL KARLSKRONA