Berättartips från Karin Ferry

Har ni upptäckt Story the Future Online Summit? Det är ett toppmöte där 75 av världens bästa berättare intervjuas i drygt 40 timmar av 4 konferensledare online. ”Story” i uttrycket ”Story the Future” används som verb, frasen betyder ungefär ”Berätta framtiden”. Målet med konferensen är att fokusera på hur framtidens berättelser ska se ut med tanke på att våra berättelser skapar vår verklighet.

Det finns två sätt att ta del av intervjuerna. Med betalversionen, $152,67, i dagens värde 1384,37 sv kr, får man lyssna t.o.m. 31 december. Med gratisversionen får man behålla varje intervju i tre dagar. En annan skillnad är att endast i betalningsversionen kan man delta i tre direktsända konferenser tre lördagskvällar i ca två timmar vardera. En annan avsedd skillnad var att de s.k. bonushistorierna bara skulle kunna avlyssnas av betalarna, men om man klickade längst ner på intervjusidorna på namnet för kommande intervjuobjekt så kunde man få tillgång till bonushistorierna också så enda skillnaderna är de tre livemötena och tidspressen.

Toppmötet har pågått 10-30 september, men p.g.a. efterfrågan har ledarna beslutat att släppa alla intervjuer en extrahelg, fredag 5 oktober kl. 21 – måndag 8 oktober kl. 6 på morgonen, www.storythefuture.com

Jag tycker det ser ut som om de släpper även de tre livekonferenserna i kväll. Jag har lyssnat natt och dag i tre veckors tid, missade de tre första dagarna som jag ska försöka komplettera i helgen. Om man inte deltagit förut är kanske de tre konferenserna en bra satsning. Många av de intervjuade har skänkt gåvor, ”Speaker Gift” har stått längst ner på sidaorna. Richard Olivier t.ex. talade om Jung och skänkte listor över egenskaper för olika arketyper som kan göra det möjligt för en att analysera vilka arketyper som är aktiva i ens egen personlighet. Ashley Ramsden lottar ut en helg på Emerson College. Jag vet inte om gåvorna finns med i helgens utsändningar. Ashley var för övrigt den ende som berättade! Roi Gal-Or finns med bland bonusberättarna.

Det är värt att offra nattsömn på dessa inspirerande intervjuer!