Under två veckor i Jörn pågår en Ursinnigfestival.

Ett samarbete mellan Skelleftebyggdens Berättarförening, JESS (Jörns evenemangs och samhälls förening) och Kulturådet ”Kreativa Platser”. Efter tre års kreativ process är det snart dags för ett crescendo i form av Ursinnig festival som genomförs 24 maj – 6 juni.
Ursinnet som fanns i början blev en urkraft som under resans gång gett upphov till mycket kreativt skapande som engagerat så många människor i Jörnsbygden. Det vill vi nu visa upp, inte som en avslutning utan som början på en framtid med en levande landsbygd.

Programmet är storslaget! Vill du läsa mer, kolla in här

Projektet går under namnet ”Lyssna på oss”  

Under resans gång finns det många saker vi lärt oss och fått syn på. Hur kultur och en pott pengar kan skapa engagemang och kreativitet, i Jörn har det renoverats, startats kreativa företag och en kulturfond är född, dessa är bara några smakprov!

Vill du veta mer kolla upp vår hemsida!

Skelleftebygdens Berättarförening