Annika Rockström
berättar folksagor och myter
Det speciella med det muntliga berättandet är närvaron i nuet och mötet med publiken. Och utmaningen att förmedla sagan/berättelsen på ett levande sätt; med bilder, dofter, ljud och stämningar som talar till sinnena.

Min repertoar består av folksagor och myter, de flesta från Norden, Irland, och Nordamerika, men jag hittar folksagor som fascinerar mig från hela jordklotet. Jag har en speciell fascination för havet och havets liv, och försöker bygga upp en stor  repertoar av berättelser med anknytning till havet.

Jag berättar helst för lite mindre grupper, från  5 – 40 personer.

Jag  har berättat på stranden och vid lägerelden, i förskolor och på äldreboenden, på skolor, bibliotek och museer, på caféer och festivaler, för pensionärsföreningar, andra föreningar och på privata fester. Men jag kan tänka mig att berätta även i andra sammanhang, kom gärna med en förfrågan.

Jag tar gärna emot uppdrag där jag får utforska ett tema och hitta berättelser som kan passa till en speciell situation eller plats.

Om det finns önskemål kan jag även hålla i en kortare berättarkurs. Eller en skaparverkstad med utgångspunkt i berättandet. Själv använder jag mig ofta av berättandet när jag är ute i skolor och håller i målarverkstad. Förutom att berätta sagor berättar jag då också om färgernas spännande historia; varifrån ultramarin och kobolt fått sina namn och vad som är skillnaden mellan rå sienna och bränd sienna

Kontakta Annika:
Tuntorp 326
454 92 Brastad
Telefon: 0701-426982
E-post: mail@annikarockstrom.se
Hemsida: www.annikarockstrom.se