Jag är en berättare med ena foten i teatern då jag är med och driver Skuggteatern, en frigrupp baserad i Umeå. Jag arbetar också väldigt mycket med improvisation både som skådespelare och berättare.

Mitt intresse för berättande har alltid funnits. Min morfar berättade sagor och skrönor från Forsmark, hans hemby i fjällen, när jag var barn. Jag har alltid älskat sagor och teater där historien är i fokus. Då jag för ett antal år sedan provade med muntlligt berättande som konstform kände jag mig genast hemma.

Jag framträder regelbundet som berättare dels ensam och dels tillsammans med min Hustru Mona Ersare som är vissångerska, läs mer om henne och vår föreställning ”lyckans hemlighet” på Monas hemsida

Min berättarrepertoar består dels av klassiska sagor och visdomshistorier från världens alla hörn, dels av moderna sägner och skrönor, jag har också en lång erfarenhet av att berätta för barn. Jag har en förkärlek för historier med budskap, berättelser som får lyssnaren att fundera över sig själv, sitt liv och världen omkring sig.

Som en del av mina program eller som en ett helt eget framträdande skapar jag också improviserade berättelser. Jag tar in förutsättningar från publiken i början och under historiens gång och väver samman dem till en saga, skröna eller anekdot. Det blir en interaktiv och lustfylld föreställning som inte liknar något annat.

Hör av dig om du är intresserad av att anlita mig som berättare, jag kan sätta samman ett program som passar särskilt för ditt arrangemang eller ta fram helt nya historier som passar tillfället.

Jag är också pedagog och håller kurser och workshops i muntligt berättande och improvisation. hör av er till mig med ideér om upplägg. Läs mer om mig på min hemsida

Kontakta Love Ersare:
Hemsida: www.loveersare.se
Epost: Love@skuggteatern.com
Telefon: 090-124942 (070 68 48 358)