Jag letar på uppdrag upp företagens berättelser.
Jag skördar dem och hjälper sen till att använda dem i varumärkesbyggandet.
Jag gör företagskulturen synligare.

Det här är inte underhållning utan affärsstödjande verksamhet. Men det hindrar förstås inte att det också är väldigt underhållande. Det kallas Corporate Storytelling.

Jag är författare och journalist med socialantropologisk bakgrund. Jag har jobbat med kommunikation i företag och organisationer i hela mitt vuxna liv. Sen jag 1999 började med just Corporate Storytelling har jag identifierat berättelser i stora delar av det svenska arbetslivet. Jag håller seminarier om detta och jag utbildar också i Corporate Storytelling.

Överallt där det finns människor finns det berättelser. För mig är företaget eller organisationen en spännande värld. Jag ser företaget som en by, en klan eller en tribe. Bland mina kunder finns bl a SAS, Kanal 5, Polishögskolan, Nynäs Petroleum, Svenska Taxiförbundet, Marknadsföreningen, Det Norske Veritas, Stockholms Universitet, Regionförbundet i Kalmar och Proffice.

Ett förutsättningslöst möte? En workshop med skördefest? En föreläsning? Ett seminarium? En utbildning? Ett storytellerprojekt? Hör av dig! Min webbplats www.storytellers.se är också en blogg på temat Corporate Storytelling. Där finns över 1.500 artiklar i ämnet.

Kontakta Matts Heijbel:

Storytellers
Heijbel & Co, Stora Uringe Gård, 147 91 Grödinge. Tel: 070-733 17 88,
E-post: matts@storytellers.se
Hemsida: www.storytellers.se