IMG_6628

Harleen Kalkat var en av 13 berättare som underhöll en rekordpublik under Berättarnas torg.
Foto: Johan Theodorsson

Vilken toppenvecka det blev på Brända tomten i Gamla stan. Härlig stämning, fint väder, mycket folk och framför allt bra berättelser.

Vi slog publikrekord om man räknar åhörare per föreställning. Den sammanlagda publiksumman under de sju kvällarna blev 852 personer vilket ger ett genomsnitt på 122 personer per föreställning. De flesta berättare hördes bra trots att vi inte har ljudförstärkning. Det gamla rekordet från förra året var 119, men då körde vi två veckor istället för en. När vi började för tio år sedan var det bara en tredjedel så många i publiken.  Framgångarna beror antagligen både på allt bättre berättarprogram, starkare röster hos berättarna och samarbetet med Café Under Kastanjen som öppnade för två år sen. Nu kan vår publik fika och äta, även dricka vin och öl, både före och efter föreställningarna.

Nästa år ses vi igen. Preliminärt startar vi måndag kväll 23 juni 2014.

Arrangörsgruppen för Berättarnas torg

Pelle Olsson, Marianne Engström, Kerttu Jokela, Johan Theodorsson