sm-i-berattarslamBERÄTTARFEST MED SM I BERÄTTARSLAM 28-29 OKTOBER

Årets Svenska mästerskap i berättarslam äger rum i Kävlinge den 29 oktober 15.00. Det är den 12:e tävlingen i rad som Berättarnätet Sverige arrangerar. Årets SM ordnas i samarbete med Skånska Berättare och Musikföreningen i Kävlinge och med stöd av Kulturrådet. Det är en ambition i BNS styrelse att lägga ut Sverigemästerskapen på olika håll i landet för att sprida intresset för det muntliga berättande.

Årets startfällt är inte så stort, men innehåller idel goda berättare: Karin Ferry från Berättarnät Norr, Marina Granlund från Berättarnät Öst, Hans-Ove Hedman från Berättarnät Norrköping, Pelle Olsson från Berättarnätet Kronoberg och Christina Claesson från Skånska Berättare.

3429777_2048_1152

urval-hans-ove-hedman-har-han2057539_1200_675-1untitled-2imagesxbqojg1v

 

 

 

Från vänster Christina Claesson, Hans-Ove Hedman, Karin Ferry, Marina Granlund, Pelle Olsson

sven-hansson-ljungby-1MC för tävlingen är Sven Hansson.

På fredagskvällen blir det ett seminarium med Dockspelaren Staffan Björklund, som berättar och visar dockor från många olika håll i världen. www.staffansteater.se  Deltagarna får möjlighet att tillverka en enkel docka och BNS bjuder på mat.

 

PROGRAM:

Kl 15.00 Svenska mästerskapet i Berättarslam 

Kl 19.00 Berättarkafé.  Anmäl vid ankomsten om du vill berätta! Fika finns att köpa.

Lilla Kulturhuset, Mejerigränd 3 i Kävlinge

Arrangör: Berättarnätet Sverige i samarbete med Skånska berättare och Musikföreningen i Kävlinge