I helgen utsågs ”Ortens bästa poet”. Det är en tävling arrangerad av Förenade Förorter som vill skapa mötesplatser och scener för unga kulturutövare i förorten. På sin Facebooksida skriver de:

”Förenade Förorter är vårt sätt att börja samla alla våra erfarenheter som en del av vår samhällsskildring – där vi tar tolkningsföreträdet över vårt eget narrativ. Ett sätt att göra det på är att börja berätta. Använda sin röst, nå ut med sin berättelse, uttrycka sig på en scen, spela in en låt, skapa en teaterföreställning, skriva ett filmmanus eller publicera en antologi – och på det sättet skapa rum för konst och skapande.

Förenade Förorter vill bidra till att skapa en plattform för de samlade erfarenheterna och fortsätta skapa vårt eget narrativ, eftersom vi som bor och verkar i förorten lever i en verklighet där vi är bärare av berättelser som inte alltid når offentligheten.

Inom ramarna för Förenade Förorter ska vi kunna jobba med poesi, hiphop och stå-upp komedi. Teaterpjäser och monologer. Berättelser, noveller och film. Retoriktävlingar, forum för föreläsningar och debatter. Olika kurser och workshops.”

Text och bild från Förenade Förorters Facebooksida  http://www.facebook.com/forenadefororter/

14595831_10207318187904802_7645502889182473855_n