Invigning av Berättarfestivalen 2016.

 

Vilka berättelser döljs under ytan? Sanning och skröna,  stora och små, med humor i djupen och allvaret glittrande på  ytan. Välkommen till en hel vecka med mer än etthundra berättarupplevelser fyllda med berättarkraft och lyssnarglädje på stora och små scener!

Berättarfestivalen i Skellefteå 2017 arrangeras 3-9 april och blir som vanligt en intensiv kulturvecka. Berättarfestivalen är väl etablerad i berättarrörelsen, både i Sverige och ute i Europa. Det kommer att märkas i programmet. Redan bokade är 3Troubadours, en trio från Belgien, Finland och Norge. Det blir dessutom gästspel med Scorch!, en hbtq/berättarföreställning från Belfast, Nordirland.

Workshop Berättarfestivalen

Under veckans senare del intensifieras programmet med koppling till berättarbranschen. Seminarier, möten och andra programaktiviteter avlöser varandra  med Skelleftebygdens berättarförening som en mycket aktiv part och arrangör. Fredag 7 april blir exempelvis något av berättarrörelsens dag med branschmöte och flera workshops.

Fredag och lördag är av tradition Berättarfestivalens ”egna” berättarkvällar där det serveras en mix av berättare från när och fjärran.
Och så berättar arrangörerna att det blir final på tävlingen om stipendiet Berättarkraft, seminariedag på temat Kulturarv och berättande, berättarimpro och en massa annat.
Mer information: berattarfestivalen.se (program börjar nu kontinuerligt publiceras).