IMG_4226Platsen

IMG_4228I Nordingrå utanför Kramfors ligger ett smått fantastiskt ställe, Anders och Barbro Åbergs livsverk, Mannaminne.Muséet består av ett 50-tal byggnader, många med utställningar och föremålssamlingar, andra med plats för konsthantverkare och evenemang. En underbar plats för en berättarfestival. Så fantasifullt. Så kreativt.

Festivalen
IMG_4224Festivalen varade i två dagar, 27-28/9, med ett varierat och spännande program. Det var berättarföreställningar med Monika Westin, Sara-Kajsa Lundgren och mig, Johan Theodorsson. Jag kan bara säga att det var en grym publik på min IMG_4210föreställning ”Berättelsen börjar vid resans slut”. Det erbjöds också workshops i improvisation och det var skrivarverkstad, det var berättande musik och barnteater av Skuggteatern som är medlem i BNS. Och inte minst ljöd det av smäktande jiddischmusik på lördagskvällen. Ett otroligt program av arrangörerna, ATR Västernorrland och Mannaminne.

Nygammal berättarförening startas

IMG_4211-1Som grädde på moset hölls ett nätverksmöte där målet var att sondera terrängen för att återstarta Berättarnätet Mitt. Jag berättade om vad BNS gör och står för. Berättarnätet Mitts förra ordförande Monika Westin var med och berättade om föreningens verksamhet innan den lade ner. Det var många som var intresserade och mötet resulterade i att pröva att arrangera en berättarkväll på Botaton kulturförening i Boteå. Jippie. BNS önskar den förhoppningsvis blivande BNS-medlemsföreningen all lycka.

Bilder: Johan Theodorsson, Monika Westin.

Foto och text: Johan Theodorsson