Nordiskt Berättarcentrum har rullat igång verksamheten och det är milt uttryckt många bollar som studsar omkring nu. Planering pågår för en konferens i februari om lärande och berättande, projektet Kvinnorum är i startfasen och Livsberättelser tar plats på berättarscenen. Berättarfestivalen då? Ja, den genomförs nästa gång 14-20 oktober 2019. En långboll kan man säga. Men det händer grejer i närtid också.

En boll som redan landat är ett seminarium: Sceniskt berättande – då, nu och i framtiden. Seminarieformen är ett samtal i två delar om att arbeta med berättande och berättarteater som konstformer.

1. Sceniskt berättande – då och nu
Vad betyder det idag att arbeta med berättande inom scenkonstområdet? Är det en konstnärlig stil, en arbetsmetod eller ett förhållningssätt till utövandet? Och hur tilltalas publiken?

2. Vems berättelser får ta plats på scenen?
Alla har en berättelse som förtjänar att höras, heter det ofta. Hur möter vi på teatern detta intresse/behov av att dela sin berättelse med omvärlden?

Medverkar gör Bobo Lundén, regissör/konstnärlig ledare, Västerbottensteatern. Josette Bushell Mingo, skådespelare/regissör och prefekt vid Institutionen för skådespeleri, Stockholms dramatiska högskola, Peter Jankert, skådespelare/regissör med lång erfarenhet av berättarteater, Rasmus Lindberg, regissör/dramatiker och tf biträdande teaterchef, Norrbottensteatern, Lillemor Skogheden, regissör, pedagog och konstnärlig resursperson, Nordiskt Berättarcentrum/Västerbottensteatern.
Samtalsledare: Robert Herrala, verksamhetschef Nordiskt Berättarcentrum/Västerbottensteatern.

Välkommen onsdag 24 oktober, kl 15.00-16.30, Kilen, Kulturhuset/Stadsteatern i Stockholm.
Deltagande är kostnadsfritt, men boka platsbiljett och få mer information här om seminarier och föreställningar här på kulturhusetstadsteatern.se »

Norrländsk invasion! Seminariet ingår i en större satsning från Norrscen där fem teatrar i norr gör ett gemensamt nedslag under en vecka i Stockholm under rubriken Norrländsk invasion!

Och mera kommer. Följ gärna vad som händer på Nordiskt Berättarcentrum på Facebook eller vasterbottensteatern.se/berattarcentrum

Bild: Ellenor Lindgren i Glupahungern, en av berättarföreställningarna som spelas under Norrländsk invasion i Stockholm. Foto: Patrick Degerman.