Berättarnätet Sverige

Välkommen till den svenska berättarrörelsen

2008

SM i BerättarSlam 2008

Per-Erik Wikström gick segrande ut ur 2008 års slam

 

 

 

 

 

 

Då var det dags, för de fjärde SM:et i BerättarSlam i ordningen och denna gång i Ljungby på berättarfestival den 15 juni! De tävlande kom från öster och väster, norr och söder och från märkliga platser som ”Wildcard”.

För under våren har regionala tävlingar hållits på ute i landet och från norr kom Pär-Erik Wikström, från Gävle-Dala kom veteranen i slamsammanhang Anders Sandkvist, från Öst/Östergötland kom fjolårets mästare Pelle Olsson, från Väst Agneta Ekström, från Kronoberg Gunnar Carlberg och Syd representerades av Marcus Johansson.

MEN dagen innan finalen hölls ett Wildcard, en slags andra chans där de som inte hade vunnit sina regionala tävlingar alt. inte kunnat ställa upp fick en andra chans, vinnaren från Wildcarden gick direkt till SM-finalen, och det blev Britt-Inger Nilsson från Sollerön. Så i finalen var det alltså sju deltagare från hela vårt avlånga land. Då SM-finalen hölls i Ljungby var det också berättarnätet Kronoberg som var värd och MC-skapet delades av Ann-Karin Ånman och Meg Johnson.

Finalen inleddes med att Ann-Karin Ånman berättade en kalibreringsberättelse om en amerikanskas skrupelfria beteende. Därefter var det dags för finalisternas grundomgång där berättelserna sträckte sig mellan gastar i sjukhusmiljö till vintervägar i Bjurträsk. Efter juryns poängsättning var de tre finalisterna Pelle Olsson, Anders Sandkvist och Pär-Erik Wikström utsedda. Det var en spännande omgång med teman som trogen kärlek, gasläckor och vatten.

Till slut blev det tiden som var den avgörande faktorn. Pelle fick högst poäng för sin berättelse men p.g.a. poängavdrag då han gick över sina 15 minuter blev Pär-Erik vinnaren av SM-finalen 2008. Grattis Pär-Erik.

Vi tackar samtliga deltagare och gratulerar finalister som bildar det svenska landslaget och önskar dem lycka till på det nordiska mästerskapet i september.

Ann-Karin Ånman och Meg Johnson

 

Wildcard 2008

 

Den 14 juni på Ljungbys berättarfestival var det världspremiär för Wildcard i BerättarSlam! Denna tävling var till för dem som inte hade haft möjlighet att deltaga i något av de regionala tävlingarna alt. ville ha en ”andra chans”. Sammanlagt anmälde sig 6 personer, Sara Arámbula, Christina Strömwall, Ylwa Karlsson, Britt-Inger Nilsson, Karin Ferry och Sven Hansson.

Berättarna bjöd på olika historier ur livet som var mer eller mindre sanna, där fyrkantiga ägg, Norgeresor och rökproblem ingick. Till finalen gick Britt-Inger, Karin och Sven, och segrande ur striden gick Britt-Inger med en humoristisk berättelse på dialekt med översättning om en morot. Grattis Britt-Inger. För MC-skapet stod Berättarnätet Kronobergs Ann-Karin Ånman och Meg Johnson, Meg var också kalibreringsberättare och berättade om ett talande träd.

Berättarnätet Kronoberg tack samtliga deltagare och BNS för förtroendet att genomföra det första Wildcardet som blev mycket lyckat.

Ann-Karin Ånman och Meg Johnson

Deltagarna i Wild Card 2008, segraren Britt-Inger Nilsson med blommor

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

*