Berättarnätet Sverige

Välkommen till den svenska berättarrörelsen

2009

SM i Berättarslam 2009 avgjort

GRATTIS SARA ARAMBULA!

Sara segrade i SM i BerättarSlam. Wiqtor Ådal kom tvåa och tillsammans representerar Sara och Viqtor Sverige i Nordiskt Berättarslam. Pelle Olsson på tredje plats kommer ej med i landslaget som i år bara har två deltagare från varje land.

Årets svenska mästerskap i Berättarslam hölls under Ljungbyfestivalen och samlade ett ovanligt starkt startfält. Åtta tävlande hade under våren utsetts vid regionala slam-tävlingar runt om i landet. Dessutom besattes en plats i tävlingen av vinnaren av den wildcard-tävling som hölls dagen innan, även den på festivalen. I wildcard -tävlingen deltog sju tävlande och den vanns förtjänstfullt av Christina Strömwall från Skånska Berättare.

Årets deltagare i SM var förutom Christina Strömwall. Love Ersare från Norr, Wiqtor Ådahl från Mitt, Anders Sandqvist från Gävle-Dala, Pelle Olsson Öst, Sibon Kabir Östergötland, Agneta Ekström Väst, Meg Johnson Kronoberg och Sara Arambula Syd.

Tävlingen leddes på ett förtjänstfullt sätt av Ann-Karin Ånman och Lena Pettersson.

Årets startfält bestod till en del av gamla berättarrävar, men också av representanter från de yngre generationerna. Yngste man var Sibon Kabir, blott 14 år från Ung Berättarscen. Det är roligt att se att vi håller på att få en föryngring av berättar-rörelsen och att de unga tar för sig av hjärtans lust.

Det blev en tuff och spännande tävling. Slamveteranen Pelle Olsson gick ut hårdast i starten och fick sällskap till final av Wiqtor Ådahl, även han en talang framskakad av Ung Berättarscen och Sara Arambula också hon SM-debutant.

Efter en tät final framstod Sara Arambula som vinnare och bär sålunda titeln Svensk Mästare i Berättarslam fram till nästa SM. Wiqtor Åhdahl blev två och Pelle Olsson trea. Sara och Wiqtor kommer att representera Sverige vid de Nordiska Mästerskapen  i Berättarslam i Köpenhamn den 7 november i år.

Berättarnätet Sverige tackar alla de tävlande för deras fantastiska insatser och Berättarnätet Kronoberg för att man arrangerat tävlingen på ett så förtjänstfullt sätt.

De två segrarna som går till Nordiskt berättarslam, Wiqtor och vinnaren Sara

Samtliga tävlande: Anders Sandkvist, Wiqtor Ådal, Love Ersare, Pelle Olsson, Sibon Kabir, Agneta Ekström, Christina Strömwall, Sara Arambula och Meg Johnson.

REGIONALA SLAM

Rapport från BerättarSlam 2009 Berättarnät Väst

Den 18 april hade Berättarnät Väst sitt regionala Slam på Kulturhuset Kåken i Göteborg.

Deltog gjorde Agneta Ekström, Ulf Ärnström, Tine Winther och Petra Alves. Vann gjorde Agneta Ekström

Rapport från BerättarSlam 2009 Berättarnät Mitt

Karin Ferry ledde med fast hand tävlingen. Pelle Olsson uppträdde som en bejublad kalibreringsberättare.

Viqtor Ådahl från Sundsvall vann. Han har därmed kvalificerat sig att representera Region Mitt under SM i Muntligt berättande i Ljungby nu i sommar.

Rapport från BerättarSlam 2009 Berättarnät Norrköping

Torsdag den 24 april genomförde vi ett Berättar-slam i Norrköping. I ett välfyllt Antikvariat på Knäppingborgsgatan mitt i stan. Det var 7 berättare med i startheatet och så hade vi även en Kalibreringsberättare. Berättarna är delvis medlemmar i vår lokala förening Berättarnät Norrköping (BNN) och dels några inbjudna ”wildcards”.

De som ställde upp var:

Kalibreringsberättare: Lena Lundman medlem i Berättarnät Norrköping (BNN)
1. Sibon Kabir – Stockholm ung berättare, inbjuden av oss
2. Aldito Cruz – Stockholm ung berättare, inbjuden av oss
3. Gunnel Sundström – medlem i BN
4. Begonia Campillios – medelm i BNN
5. Marinella Rolfart – medlem i BNN (undertecknad)
6. Majvor Söder Södergren – Norrköping, med ibland på Berättargruppens möten i Norrköping.
7. Klas Sondén – Motala, inbjuden av oss

De som gick vidare till final var: Gunnel Sundström, Klas Sondén och Sibon Kabir. Som MC hade vi Göran Hemberg från Stockholm – Berättarnät Öst medlem.

Den som vann slammet i Norrköping är Sibon Kabir (14 år) den ene av de två unga berättarna som vi bjudit in från Stockholm. Han (vann därmed oxå ett medlemskap i BNN)

Rapport från BerättarSlam 2009       Berättarnät Kronoberg

Måndag den 27 april genomförde Berättarnätet Kronoberg sitt berättarslam på Stadsbiblioteket, Växjö, Café Å Läs Berättarnätet Kronoberg tävlingsarrangör tillsammans med Växjö Stadsbibliotek, Regionförbundet Södra Småland, ABF och Växjö Kommun

Tävlande
Gunnar Wallin
Rolf Elmqvist
Eva Jordevik
Gunnar Carlberg
Meg Johnson

Andra omgången:
Gunnar Wallin
Gunnar Carlberg
Meg Johnson

Vinnare
Meg Johnson

Rapport från BerättarSlam 2009       Berättarnät Norr

Den 5 april var det regionalt BerättarSlam i Berättarnät Norr på Bio Abelli på Västerbottens museum i Umeå. Alla 90 sittplatser var fyllda och ytterligare några lyssnare stod i gången. Det var det första BerättarSlammet i Sverige med maxantalet 9 personer och dessutom fanns det två reserver. Solja Krapu var MC.

Då en av de tävlande oväntat uteblev hoppade den oförberedde reserven Hans Carlberg in. Med en fantastisk historia om hur han  hade gjort bort sig på ett konstgalleri vann Hans finalen med 0,1 poäng och blev därmed region Norrs representant i SM 2009 i BerättarSlam.

Vinnare Hans Carlberg som har förhinder och ersätts av Love Ersare

Rapport från BerättarSlam 2009 Region Syd

Den 12 maj avhölls årets sista regionala slamtävling på Teaterrestaurangen i Landskrona. Arrangemanget drog en entusiastisk publik trots konkurrens av Melodifestivalen och ett fantastiskt försommarväder. Det var en gemytlig och trevlig tävling med goda berättelser. Arrangörer var Berättarklubben i Landskrona.

Sju tävlande ställde upp:
Sara Arambula, Lund från Berättarakademin (BRAK)
Carl Björklund, Åhus från Ung Berättarscen
Jonathan Elbaz, Åhus från Ung Berättarscen
Elin Jönsson, Åhus från Ung Berättarscen
Marcus Johansson, Malmö från Skånska berättare
Christina Strömvall, Stångby från Skånska berättare
Johanna Taller, Landskrona från Skånska berättare

Gick till final gjorde Sara Arambula, Carl Björklund och Christina Strömvall.

Finalen vanns av Sara Arambula som alltså kommer att representera Region Syd vid SM i Ljungby.

Tävlingen leddes av på ett förtjänstfullt sätt av Lasse Sjöberg från Berättarklubben assisterad av Sven Hansson, som också berättade kalibreringshistorien. Henry Nilsson från Skånska berättare höll reda på tid och siffror.

Vi gratulerar Sara till vinsten!

Berättarklubben i Landskrona

Ordforande_har_ordet.html Styrelse.html Stadgar.html Muntligt_berattande.html Bli_medlem_Annonsera.html Bli_medlem_Annonsera.html mailto:love@skuggteatern.com?subject=%C3%96nskar%20nyhetsbrev%20fr%C3%A5n%20BNS
Medlemmar.html Hitta_Berattare.html BerattarSlam.html Nyttigheter.html
BerattarSlam_lista.html
BerattarSlam_lista.html
Kalender.html
Litteratur.html Arkiv_2010.html Lankar.html Kontakt.html

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

*